Vaccinul anti-covid de la Timișoara, în teste la Institutul Cantacuzino

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că a cerut o evaluare în cazul cercetărilor efectuate cu privire la un vaccin românesc anti-COVID la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, iar rezultatele acelor cercetări vor fi preluate pentru studii pe şoareci la Institutul Naţional de Cercetare ‘Cantacuzino’.

 

“Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Sunt nişte studii, fără a fi în acest moment nişte studii ştiinţifice… Tocmai pentru a folosi acele rezultate, ieri s-a încheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare ‘Cantacuzino’ şi vor fi preluate pentru studii pe şoareci. Vedem în continuare cum se va desfăşura acest studiu şi ce rezultate vom avea”, a afirmat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Digi24.

Ministrul a fost întrebat cât timp va continua finanţarea din partea statului pentru acest institut de la Timişoara.

“Repet, este un compartiment în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Noi avem raporturi de coordonare şi subordonare cu Spitalul Judeţean. Ce face acel manager şi cum îşi gestionează managementul vom vedea atunci când îl vom evalua”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

UK sprijină Centrul de Cercetări OncoGen din Timișoara care lucrează la un vaccin anti-COVID-19

Şeful Institutului Oncogen, profesorul Virgil Păunescu, a anunţat la începutul lunii mai că şi-a administrat un vaccin neomologat împotriva coronavirus, care ar fi fost realizat în baza unor cercetări efectuate în cadrul centrului din cadrul spitalului timişorean.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele