Vaccinul împotriva coronavirus este sigur și eficient, spun medicii

0

Vaccinul împotriva coronavirus este sigur și eficient, spun medicii. În Marea Britanie a început deja campania de vaccinare dar nu au fost raportate reacții adverse notabile. Este vorba despre vaccinarea a aproximativ 1 milion de britanici. Deci, vaccinul împotriva COVID-19 este sigur și eficient, chiar dacă a fost dezvoltat într-o perioadă scurtă de timp. Asta spune Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, unde primele cadre medicale vor fi vaccinate duminică.

 

„A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență, peste 90-95%”, a subliniat dr. Adrian Marinescu.

Vezi și Totul despre vaccinul anti coronavirus Comirnaty

10.000 de doze de vaccin anti coronavirus au ajuns în România

„Din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie – și avem probabil un milion de oameni, nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile. Este foarte important”, a spus Adrian Marinescu.

„Contraindicația clară și care are dovezi în spate se referă la o alergie severă, la dovada clară că a existat un șoc anafilactic în trecut, nu vorbim de simple alergii. Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va afce doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel”, a explicat el.

Medicul spune că vaccinul făcut într-o singură doză, fără rapel, este eficient, chiar dacă nu în aceeași măsură ca în cazul administrării în 2 doze.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele