Valerian Vreme, achitat pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft

0

Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Valerian Vreme a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Magistraţii ICCJ au decis achitarea lui Valerian Vreme pentru abuz în serviciu.

”Achită pe inculpatul Vreme Valerian (…) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. (…) În baza art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată latura civilă a cauzei, vizând pretenţiile formulate de partea civilă Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, (…) menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurător, instituită prin ordonanţa nr.204/P/2017 din data de 11.09.2017, necesară acoperirii pagubei cauzată Ministerului Comunicţiilor şi Societăţii Informţionale prin săvârşirea infracţiunii. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea inculpatului Vreme Valerian rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Vreme Valerian, în sumă de 65 lei, rămâne în sarcina statului”, se arată în sentinţă.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Valerian Vreme a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în septembrie 2017, în dosarul Microsoft.

Citește și: Dinamo și FCSB au fost eliminate din Cupa României

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele