Valeriu Gheorghiţă: se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile

0
Valeriu Gheorghiţă. El este medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri că se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile.

 

„Este un scenariu de lucru, de analiză. Sunt multe lucruri care sunt în analiză. Este un scenariu pe care îl luăm în calcul. Este clar că nu putem crea cabinete separate, linii separate. Modalitatea este să asigurăm prin echipe mobile. Este o provocare foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile vaccinăm în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu.

Vezi și Nu există sancțiuni dacă te vaccinezi peste rând

Trebuie să facem nişte evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor. Să vedem dacă rămânem în şcoli, dacă la inspectorate sau la casele corpului didactic. Încă este o idee la care lucrăm. Nu este nimic conturat. (…) Spaţiu am găsi şi în sala de sport a şcolii – se amenajează, se pun scaune, o masă, ai grup sanitar şi tot ce trebuie. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze”, a arătat medicul.

Citește despre cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele