Nu există sancțiuni dacă te vaccinezi peste rând

1
vaccin

Ministerul Sănătăţii a informat că nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate, dar recomandă „ferm” ca imunizarea să respecte etapele stabilite de legislaţia în vigoare.

 

„Ministerul Sănătăţii nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele aşa cum sunt stabilite de legislaţia în vigoare, respectiv HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România cu modificările şi completările ulterioare şi OMS nr. 2171/2020 privind stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului transmis AGERPRES.

Ministerul Sănătăţii a amintit că monitorizează campania de vaccinare şi face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate „abuzuri”.

Vezi și Procesul PSD-istei Sorina Pintea începe la Tribunalul Maramureș

Potrivit comunicatului, prioritatea ministerului este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulţii peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, cei care sunt încadraţi într-un grad de handicap, imobilizaţi, imunodeprimaţi sau fără adăpost.

Precizările au fost făcute după apariţia în presă a unor informaţii privind introducerea de amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele