Valeriu Stoica nu merge pe varianta Cîțu premier

0
valeriu stoica pnl
Valeriu Stoica

Fostul preşedinte al PNL de la începutul anilor 2000, avocatul Valeriu Stoica, este de părere că PNL este „poate chiar mai culpabil” decât USR PLUS pentru criza politică ce afectează România. Condiţia pusă de USR PLUS ca PNL să renunţe la Florin Cîţu pentru funcţia de prim ministru „este rezonabilă acum” crede Stoica.

 

„Cei care au provocat această criză – şi se cunosc personajele care au provocat-o – aceste persoane au fost iresponsabile. Dar bun, au greşit (…) dar deschizi ochii imediat şi vezi ce e de făcut. Este limpede că singura soluţie raţională este coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR. Se spune: «Păi nu mai e posibilă». De ce nu mai este posibilă? Din cauza acestor ambiţii personale: din cauza tensiunilor, din cauza resentimentelor? (..) Nu este corect să spui că în această criză politică e foarte greu să negociezi cu USR PLUS pentru că e principalul vinovat. Are o răspundere USR PLUS în această criză, dar nu e singurul culpabil. PNL e la fel de culpabil, ba poate chiar mai culpabil decât USR PLUS. Ca să spui că e greu de negociat cu USR PLUS mi se pare un mod de a încuraja PNL să nu negocieze. Nu! PNL trebuie să negocieze cu USR PLUS şi condiţia USR PLUS este rezonabilă acum: nu se mai poate negocia cu PNL dacă impune în continuare acelaşi candidat pentru prim ministru. Cum să poţi să faci aşa ceva? Uneori mi se pare că trăim într-o piesă de teatru absurd”, adaugă Valeriu Stoica.

Vezi și Stelian Ion: Strategia de la Cotroceni e să ne țină în afara guvernării pentru că deranjăm mafiile transpartinice

Conform acestuia, susţinerile celor care îl vor în continuare premier pe Florin Cîţu sunt dovadă nu de „stângăcie politică” sau „nepricepere”, ci de „atitudine iraţională cu totul”.

„Eu cred că preşedintele României trebuia să-i spună lui Florin Cîţu că situaţia impune demisia lui. Nu trebuia să se ajungă la moţiunea de cenzură. A ieşit mult mai şifonat PNL şi a ieşit mult mai şifonat Florin Cîţu pentru că a fost demis primul ministru prin moţiunea de cenzură”, consideră Valeriu Stoica.

Fostul lider al PNL respinge ideea unui guvern minoritar PNL susţinut de PSD, arătând că PNL a ieşit „prost” din situaţiile anterioare în care PSD a susţinut un guvern liberal.

Stoica mai spune că un guvern PNL – PSD „va fi un guvern de sufocare” pentru PNL.

În opinia acestuia, orice alianţă a PNL cu PSD va îndepărta electoratul partidului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele