Valul trei al pandemiei a atins un platou în România

0
- Reclama -

Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a declarat într-o intervenție telefonică la B1TV că valul trei al pandemiei a atins un platou în România, pentru că situația s-a îmbunătățit ușor fată de acum două săptămâni.

 

„Noi cred ca suntem într-o perioadă de platou, pentru ca în urmă cu două săptămâni nu aveam aproape nici un loc liber, cu greu facem fața noilor cazuri care necesitau internare, care erau severe sau medii. La ora actuală este dificil dar presiunea nu mai este asa de mare. Mai găsim locuri libere pentru a interna cazurile noi care apar cu forme severe”, a spus medicul.

Când am putea scăpa de restricții

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că în a doua parte a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, astfel că imunitatea în masă ar putea fi atinsă în septembrie sau chiar mai devreme.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat președintele CNCAV.

- Reclama -

Vezi și Restructurări la Tarom

Cele mai recente date arată că de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, mai exact începând din 27 decembrie și până duminică seară, în România au fost administrate în total peste 3,3 milioane de doze, fiind astfel vaccinate mai bine de 2,1 milioane. La bilanțul de dumincă ritmul era de circa 48.300 de persoane vaccinate pe un interval de 24 de ore.

La nivelul UE au fost aprobate patru seruri, iar trei dintre ele au fost folosite și în România – este vorba despre Pfizer-BioNTech, care reprezintă o pondere 2,68 milioane din totalul de doze administrate în țara noastră, AstraZeneca (peste 382.200) și Moderna (circa 244.500).

Citește despre Valeriu Gheorghiţă: 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de la Astra Zeneca, 10% – Moderna

Grupul de Comunicare Strategică anunța, duminică, că de la începutul crizei sanitare, pe teritoriul României, au fost confirmate 974.375 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Un număr de 871.950 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 24.070 de persoane depistate cu noul coronavirus au decedat, mai arată informațiile prezentate ieri de GCS.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele