Vârful valului 4 poate să vină spre sfârşitul lunii septembrie

0

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, “de unde şi posibilitatea de a avea, pe baza acestei predicţii, undeva la peste o mie, chiar 1.500 de cazuri pe zi, la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva spre sfârşitul lunii septembrie”.

 

“Media numărului de cazuri pozitive pe ultimele şapte zile a ajuns la o sută, nu am mai atins acest plafon de la mijlocul lunii iunie, când era, evident, un trend descrescător. Procentul de teste pozitive din total de teste efectuate – ieri eram la 0,54, astăzi suntem la 0,74, probabil în următoarele zile vom ajunge la 1 la sută din testele efectuate pozitive. (…)”, a explicat Andrei Baciu, luni seară, la Digi 24.

Întrebat dacă se poate spune că în România tulpina Delta este dominantă, Baciu a explicat: “Încă nu este, în continuare avem celelalte tulpini care domină (…) însă vedem că sunt cel puţin 19 ţări la nivel european unde a devenit dominantă”.

“Se va intensifica şi la noi, inevitabil”, a completat el.

Baciu a menţionat că o analiză realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că la categoria de vârstă 20-39 de ani este cea mai mare creştere a numărului de cazuri de la o săptămână la alta, faţă de acum două săptămâni fiind înregistrată o creştere de 139 la sută.

Metodologia pentru decontarea navetei școlare a fost publicată în Monitorul Oficial

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele