Varujan Vosganian: „Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată!”

0

Codul de procedură penală, cu dedicație pentru parlamentarii penali, a trecut, luni noapte, de Parlament. În următoarea etapă codul va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

În timpul dezbaterilor mai mulți politicieni au luat cuvântul, dar declarația zilei vine de la Varujan Vosganian, purtătorul de  cuvânt al ALDE, partid condus de Tăriceanu.

„Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată!”, a declarat Vosganian.

Și nu s-a oprit aici. El a mai spus și că trebuie ”să vânăm lupi și mistreți, nu cerbi, pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii”.

DIICOT a cerut să fie cercetat pentru că, în perioada în care era ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu, a subminat economia națională favorizând firma Interagro a omului de afaceri Ioan Niculae.

Vosganian a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, pentru că ar fi vândut gaze la preţuri preferenţiale către omul de afaceri.

„De astăzi infractorii şi nu doar cei acuzaţi de corupţie, ci acuzaţi de pedofilie, de viol, dacă sunt filmaţi cu un telefon mobil, scapă nevinovaţi sub scuza că acea probă nu este valabilă. Acest Cod de procedură penală transformă legislaţia într-un mecanism de încurajare a furtului public şi a scăpării de sancţiuni penale” sunt doar o parte din acuzațiile extrem de grave aduse de către șeful USR Dan Barna, ieri seară, după votul din parlament.

Citește și Varujan Vosganian în noaptea minții spune că ouăle de sub găină, prunele din pom și roșiile din grădină, sărăcesc România

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele