Vasile Dâncu face teoria protestului

0

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că protestele de stradă din ultimele zile sunt consecinţa unei crize politice şi susţine că manifestaţiile de acum nu se pot compara cu cele generate de Ordonanţa 13 din 2017 sau cu 10 august 2018.

 

„Oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare. (…) Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred că ”Jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţii de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, afirmă sociologul.

„Este o situaţie de criză politică şi mie mi se pare că în acest moment capitalizăm şi ceea ce s-a întâmplat înainte în politică, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în politică şi oamenii sunt dezorientaţi, oamenii sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi simt că nu-şi pot gestiona viitorul. În ultimele cercetări pe care le-am făcut 10% spuneau că şi-au pierdut locurile de muncă – sigur, asta nu se vede în statistici neapărat, pentru că foarte mulţi au lucrat, de exemplu, în zona gri, au avut ocupaţii mai degrabă informale decât formalizate şi fiscalizate – sunt vreo 40% care spun că şi-au pierdut foarte mult din venituri, ceea ce duce la o situaţie, după părerea mea, o situaţie oarecum de explozie socială. Noi ştim, în sociologie, un om în stradă înseamnă o mie de oameni nemulţumiţi acasă, cam aşa au fost la ultimele revolte de stradă, caracterul este însă diferit acum. Nu este nici Ordonanţa 13 din 2017, nu este nici 10 august, mi se pare că e mai degrabă (…) oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare şi eu zic că nici nu ar trebui să exagerăm foarte mult cu protestele împotriva medicilor, pentru că au fost nişte lucruri spontane, nu fac parte din corul acestei revolte de stradă. Nu sunt de mare amplitudine, însă guvernanţii ar trebui să ţină cont de aceste manifestări”, a afirmat duminică seară, la Digi 24, sociologul Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că protestatarii care ies în stradă la manifestaţiile anti-restricţii nu vor neapărat căderea guvernului.
„Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred că, jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţii de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, mai susţine Dîncu.

Rafila îl critică, din nou, pe Voiculescu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele