Veşti îngrijorătoare: consumul regulat de alcool scurtează viața

0

 Britanicii țin neapărat să descurajeze consumul de alcool. Astfel, un studiu, efectuat pe  600.000 de adulți care consumă  constant între  10 și 15 băuturi pe săptămână, a ajuns la concluzia că viața acestora se scurtează cu cel puțin doi ani. 

Oamenii care beau mai mult de 18 băuturi pe săptămână își reduc viața cu cinci ani, informează BBC. Potrivit britanicilor, se recomandă să nu se depăşească un consum de 14 unităţi (șase halbe de  bere sau șapte pahare  de vin) pe săptămână.

Consumul constant  de alcool crește riscul de boli cardiovasculare, cu fiecare 12,5 de unitati de alcool băute, după cum urmează: Accident vascular cerebral cu 14% ; Hipertensiune mortală cu 24%; Insuficiență cardiacă cu 9%; Anevrismul aortic fatal cu 15%.

Chiar dacă există teorii conform cărora un consum moderat al unor băuturi alcoolice ajută la combatere unor afecțiuni,  pe termen lung nu există beneficii pentru sănătate din consumul de alcool, afirmă Tim Chico, profesor de medicina cardiovasculară la Universitatea din Sheffield. Deși atacurile de cord non-fatale sunt mai puțin frecvente la persoanele care beau constant, acest beneficiu este şters cu buretele de reversul medaliei,  riscul  crescut de a face alte boli de inima, inclusiv atacuri de cord fatale și accidente vascular cerebrael. Limitele în ceea ce privește consumul de băuturi  recomandate în Italia, Portugalia și Spania sunt cu aproape 50% mai mari decât cele din Marea Britanie, unde s-a efectuat studiul.  Victoria Taylor, dietetician la British Heart Foundation susține că : “Trebuie să ne amintim mereu că recomandările  privind alcoolul ar trebui să acționeze ca o limită, nu ca o țintă, iar oamenii ar trebui să încerce să bea mult sub aceste limite”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele