Vezi care sunt cele mai bune destinații de vacanță din Europa

Sibiul a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații europene

0

Sibiul a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații europene, după o competiție desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021. Directorul Asociației European Best Destinations, cea care a organizat concursul, a transmis o scrisoare prin care a felicitat orașul pentru clasarea sa.

 

Astfel, rezultatele competiției celor mai bune destinații turistice europene plasează orașul Sibiu în topul primelor cinci destinații turistice din Europa.

Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis, vineri, o scrisoare în care a felicitat Sibiul pentru clasarea sa.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a spus Lejeune în scrisoare.

Vezi și Bere Artizanală Sibiu, de la doctorat la Sorbona, la blonda, platinata, roșcata și bruneta din Săliște (Sibiu)

Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa, între care Roma, Florența, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. (…)Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde”, a declarat Astrid Fodor, primarul din Sibiu.

Vezi cum funcționează cele mai performante purificatoare de aer cu capabilități anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele