Vezi dacă ești pasibil să intri în carantină sau izolare

0
Institututul Regional de Oncologie Iaşi,
- Reclama -

Ordinul Ministrului Sănătăţii care stabileşte modalitatea de aplicare a măsurilor prevăzute în noua Lege a carantinării şi izolării a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Deci, pentru cine anume se va impune carantina?

Astfel, persoanele care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu SARS COV 2 , prin testare cu metoda RT-PCR, dar şi cei care vin din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări/sau zone stabilite de către INSP, în condiţiile legii, vor intra în carantină.

Avem lege pentru carantină și izolare. Președintele Iohannis a semnat-o

Unde anume se va stabili carantina? Carantina se va face la domiciliul persoanei carantinate, la o locaţie declarată de aceasta, sau în spaţii special desemnate de autorităţi.

- Reclama -

Cine recomandă carantina

Medicul curant sau organele de control o recomandă, scrie în document.

Actul normativ prevede că, în scopul prevenirii raspândirii bolii infectocontagioase, până la comunicarea deciziei DSP prin care se confirmă sau se infirmă măsura carantinei recomandată în spaţiul special desemnat de autorităţi sau, după caz, până la comunicarea hotărârii primei instanţe, dacă te hotărăşti să conteşti măsura,  nu poţi părăsi domiciliul, locul declarat pentru carantină sau, după caz, spaţiul special desemnat de autorităţi.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele