Vicepreședintele USR amenință Guvernul că va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD

0

Vicepreședintele USR Iulian Bulai amenință Guvernul condus de Ludovic Orban că va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD, dacă Executivul nu face demersuri acum pentru a asigura fonduri UE nerambursabile pentru Autostrada Iași – Târgu Mureș. PSD are 231 de voturi, iar cu un eventual vot venit din partea deputatului USR ar mai avea nevoie doar de unul ca moțiunea să treacă.

 

Iulian Bulai face aceste declarații în contextul în care deputatul Cătălin Drulă, colegul său de partid, a prezentat ieri un document din care reiese că Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași, botezată „Autostrada Unirii” și pentru care în Parlament a fost adoptat un proiect de lege privind construcția ei, nu va beneficia de fonduri europene în următorul program operațional 2021-2027.

„Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum. Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern”, afirmă Iulian Bulai, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

 

Deputatul USR mai spune că „lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră.”

 

„Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum. Nu mai ignorați Moldova. Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoare moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari modolveni să o facă”, adaugă el.

Bulai adaugă: „Nemțenii și moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignorați. Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține. Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale.”

„Domnule Orban, aștept acțiune și fapte. Dacă nu vedem acțiune și promisiuni îndeplinite, atunci vot “pentru” la moțiunea de cenzură din partea mea. De ce sunt bani pe fonduri europene nerambursabile pe alte proiecte de infrastructură în țară, dar nu și în Moldova? Moldova are nevoie de bani pentru infrastructura mare. Acum”, mai spune parlamentarul.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi, iar în acest moment PSD ar avea asigurate 231 dintre ele, bazându-se și pe cele ale parlamentarilor UDMR.

Citește și: USR-PLUS contestă decizia Guvernului cu privire la viza de flotant a votanților

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele