Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu: USR PLUS a promis o reformă din temelii în spitale

0
- Reclama -

Viceprimarul Bucureștiului, Horia Tomescu a declarat că USR PLUS a promis o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Acest lucru presupune stoparea ”concursurilor aranjate şi a interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii să fie uşor de controlat politic”.

 

”După mulţi ani de administraţie coruptă şi incompetentă, USR PLUS a promis bucureştenilor o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Asta înseamnă stop concursurilor aranjate şi interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii să fie uşor de controlat politic. Concursurile trebuie să fie corecte, deschise oricui doreşte să candideze şi întruneşte competenţele necesare, indiferent de afilierea politică”, a scris, joi seară, Horia Tomescu, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei anunţă că a iniţiat acum câteva luni procedura de selecţie a membrilor Consiliilor de Administraţie din Spitalele ASSMB, care numesc apoi comisiile de concurs pentru managerii din spitale.

”Important: potrivit legii, în consiliile de administraţie puteau fi numite doar persoane deja angajate ale ASSMB care să aibă studii juridice şi economice. Nu puteam să deschidem concursurile cu specialişti care nu erau angajaţi ASSMB. Am ţinut în jur de 50 de interviuri, am studiat CV-urile angajaţilor ASSMB care corespund cerinţelor legii şi am analizat activitatea lor profesională”, a mai afirmt Tomescu.

- Reclama -

Acesta s-a referit şi la ăzvan Apostol acuzat că ar avea o condamnare penală.

Vezi și Nicușor Dan așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget pentru București

”În ceea ce priveşte informaţiile apărute despre domnul Răzvan Apostol, din ce ştiu, acesta avea cazierul curat la momentul angajării sale în instituţie în 2019. Dacă se vor adeveri acuzaţiile apărute în presă la adresa sa, nu îl voi sprijini în continuare pentru un rol în Consiliul de Administraţie al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian”. Interesul pacienţilor trebuie să fie pe primul loc în spitalele din Bucureşti”, a mai scris Tomescu.

USR PLUS reclamă faptul că viceprimarul care coordonează domeniul Sănătate nu a primit drept de semnătură, ceea ce ar împiedica demararea reformei în acest sector.

Mai mulţi politicieni au acuzat USR PLUS că nu a votat bugetul Capitalei tocmai pentru că Tomescu nu ar avea drept de semnătură.

Fostul secretar general al PMP Ioana Constantin afirmă că ce a făcut USR PLUS la votarea bugetului Capitalei ”se numeşte şantaj”.

”Dacă primarul Nicuşor Dan ar fi oferit control pe zona de sănătate viceprimarului PLUS, bugetul trecea”, susţine Constantin.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele