Nicușor Dan așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget pentru București

Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va implica în scandalul de la București

0
- Reclama -

Nicușor Dan spune că este ”total nemulțumit” după ce proiectul de buget propus pentru București a fost respins. Primarul general transmite că așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget.

 

„Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine”, afirmă Nicușor Dan.

Dan adaugă că avea „toate motivele să creadă că lucrurile merg în direcția bună”, întrucât bugetul propus de el fusese dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS.

„Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi.

- Reclama -

Vezi și Capitala nu are buget, USR PLUS s-a opus

Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, mai spune primarul general.

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14 abțineri.

Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Cîțu se implică în ”trecere” bugetului

Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va implica în scandalul de la București dintre consilierii USR PLUS și primarul general Nicușor Dan. Cîțu spune că va avea o discuție cu copreședintele USR PLUS Dan Barna și că îi va invita la discuții pe consilierii din București pentru a media disputa. „Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”, a declarat Cîțu.

„Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit în timpul ședinței de guvern că bugetul Capitalei nu a fost adoptat. O să am o discuție și o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem, cum putem să rezolvăm situația, care sunt nemulțumirile. Trebuie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție și ne vom implica să avem o rezolvare cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele