Capitala nu are buget, USR PLUS s-a opus

1

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

 

Reprezentanţi din CGMB susţin că dacă problemna bugetului nu se rezolvă în timp util, Primăria Municipiului Bucureşti riscă să intre în incapacitate de plată.

„E o zi foarte importantă, ziua votării bugetului. De la începutul acestui mandat am făcut eforturi uriaşe să ţinem la linia de plutire Primăria şi instituţiile din subordine care au fost din punct de vedere financiar planificate greşit. Am găsit facturi neplătite de la începutul anului 2019, am reuşit, acum odată cu votarea bugetului putem să trecem la faza următoare, la începerea investiţiei”, a transmis primarul Capitalei, la începutul şedinţei destinate dezbaterii bugetului.

Consilierii USR PLUS au anunţat că nu vor vota proiectul de buget, după ce, înaintea şedinţei consilierii generali ai USR PLUS au cerut primarului general să retragă proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei, apreciind că acesta nu a fost corect fundamentat şi nici nu a fost discutat. Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat suprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei.

Nicușor Dan cere președintei Curții de Apel consiliere juridică în problema PUZ-urilor

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele