VIDEO Dăncilă i-a asigurat pe socialiștii europeni că PSD nu va face campanie pentru referendumul privind redefinirea familiei

0

Premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat miercuri pe europarlamentarii S&D, partidul din care face parte și formațiunea condusă de Liviu Dragnea, că PSD nu va face campanie pentru referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală sub nicio formă. Vom vedea ce va ieși dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie… nu va face campanie… Este obligația tuturor să facă acțiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publicate pe Facebook de europarlamentarul Cătălin Ivan.

Afirmațiile Vioricăi Dăncilă au fost făcute după ce europarlamentarii din grupul socialiștilor europeni au luat-o la întrebări, miercuri dimineața, pe tema referendumului pentru familie. Cel puțin trei europarlamentari s-au arătat surprinși că în România va fi organizat în octombrie un referendum pe tema familiei tradiționale, în sensul modificării Constituției pentru a interzice căsătoria între persoane de același sex, potrivit unor înregistrări obținute de G4Media.ro. Cei mai mulți nu știau de acest demers, care este împotriva liniei susținute de socialiști în Parlamentul European.

Chiar Liviu Dragnea recunoștea la finalul săptămânii trecute că Socialiștii Europeni nu sunt de acord cu redefinirea familiei în Constituția României, dar a precizat că voința semnatarilor inițiativei cetățenești primează.

„Am discutat cu membri marcanţi ai social democraţiei europene şi nu avem această problemă, dar au fost şi colegi din Partidul Socialist European care în mai multe rânduri ne-au cerut ca noi să nu susţinem referendumul pentru familie. Am spus că noi nu putem să nu ţinem cont de iniţiativa a trei milioane de români”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a poziționat mereu în favoarea revizuirii Constituției pentru redefinirea familiei. La începutul lunii, la reuniunea PSD de la Neptun, Dragnea anunța că s-a dat ”un vot în Comitetul Executiv Naţional de susţinere politică a acestui obiectiv”. Pe 11 septembrie, ziua în care legea de revizuire a fost adoptată în Senat, el a salutat votul transpartinic de aprobare.

„Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti. Am susţinut organizarea acestui referendum şi voi participa cu siguranţă la scrutin. Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinţei poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită. Nu va fi un vot pentru sau împotriva cuiva, pentru sau împotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim să arate societatea în care trăim. Eu voi vota fără ezitare pentru familie, în sensul ei tradiţional, pentru că, în opinia mea, valorile tradiţionale reprezintă rădăcinile unei naţiuni“,a fost mesajul lui Liviu Dragnea, după votul dat de senatori în ceea ce priveşte proiectul pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie.

De altfel, pentru a crește șansele ca referendumul să fie validat, Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență prin care a decis ca acesta să se desfășoare vreme de două zile, sâmbătă, 6 octombrie, și duminică, 7 octombrie.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. ”Vom recomanda votanților noștri să voteze propriei conștiințe”, a spus Tăriceanu într-o declarație la Parlament.

Citește și VIDEO O nouă gafă marca Dăncilă: Le-a spus socialiștilor europeni că jandarmerița a fost bătută cu bestialitate de ”protestanți”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele