VIDEO FĂRĂ SUNET Ce spune Dăncilă că a discutat cu Frans Timmermans: “Despre protocoale și legile justiției”

0

Guvernul României a transmis marți un comunicat, cu privire la întâlnirea de la Strasbourg dintre premierul Viorica Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, printre subiectele abordate fiind protocoalele secrete, modificarea legilor justiției și MCV.

“În cadrul discuțiilor, desfășurate într-o atmosferă constructivă, au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum și pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European. În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat intenția României de a acționa pentru promovarea interesului european și pentru asigurarea unui mandat de succes care să evidențieze importanța unității și evitarea diviziunilor la nivel european. A exprimat dorința ca dezbaterea de mâine din Parlamentul European, să fie argumentată și constructivă”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României.

Printre teme au fost și cele legate de legile justiției și protocoalele secrete.

“Oficialul român a reiterat susținere pentru prioritățile legislative pe care Comisia Europeană le-a prezentat recent. A salutat dialogul cu Comisia Europeană și a subliniat necesitatea unei coordonări strânse între România și Comisia Europeană pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în interesul tuturor, pentru consolidarea proiectului european. În cadrul întrevederilor au fost abordate aspecte privind modificările aduse legilor justiției din România, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și diferite instituții judiciare din România”, mai precizează sursa citată.

Cu privire la evoluțiile din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, au fost abordate aspecte legate de evaluările cuprinse în rapoarte, premierul “arătând că acestea nu reflecta în întregime realitatea în domeniu. Premierul român a reiterat deschiderea de a continua consultările cu Comisia de la Veneția”, se mai arată în comunicatul de presă.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți după-amiaza, la Strasbourg, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la întrevedere fiind prezenți și miniștrii Rovana Plumb și Tudorel Toader precum și Dan Nica europarlamentar.

Citește și Scandal între PSD și ALDE pe legea offshore: Deputații ALDE au părăsit sala revoltați de atitudinea PSD

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele