VIDEO Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, comentează incoerent violențele din timpul protestului de vineri

0

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat incoerent, sâmbătă seara, la Antena 3, violențele din timpul protestului de vineri seară din Piața Victoriei. Buzatu pare să aibă reale dificultăți de exprimare, iar după un minut și jumătate este întrerupt de moderatoarea emisiunii. Intervenția lui Buzatu a avut loc sâmbătă seara, la ora 23.24 de minute.

Dumitru Buzatu: ”Eu, mă scuzați, mă auziți, eu nu vreau să explic ce s-a întâmplat aseară, dar vreau să explic ceea ce se poate întâmpla legal. Într-un context, toți cei care vor să se exprime au dreptul consacrat legal să facă treaba aceasta. Dacă dintre aceea, unii înțeleg că trebuie să exceadă treburile aceasta, să fie … (ininteligibil) să facă alte treburi, atuncea eu nu prea am ce să spun din locația în care mă aflu …și să le dau sfaturi. Eu aș putea să le dau sfaturi să acționeze….”

În acest moment, moderatorul îl întrerupe și îi mulțumește pentru intervenție.

Pe data de 9 august, Buzatu a declarat la Digi 24 referindu-se la mitingul diasporei: „Oamenii visează revoluție. Ce fel de revoluție?”, a adăugat președintele PSD Vaslui.

Întrebat dacă o revoluție este ilegală, el a răspuns că „manifestările care sunt în afara legii sunt ilegale”. „Eu sunt și profesor de istorie. Nu putem vorbi de o revoluție ilegală”, a continuat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a dat ca exemplu revoluția anticomunistă din 1989, prin care s-a instaurat capitalismul în România și a afirmat că „în acest moment avem capitalism, dar unii sunt în permanență nemulțumiți că nu ajung ei să dirijeze treburile în această țară”.

Născut pe 12 august 1955, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vaslui, cel catalogat drept baronul celui mai sărac judeţ din România, se mândreşte cu trecutul său de profesor de marxism şi leninism. Iar ascensiunea de la catedră la politica de nivel înalt a fost una fulminantă. (Vezi aici profilul)

În 2013 presa nota că Dumitru Buzatu este singurul român care participă, vineri, la funeraliile fostului președinte venezuelean Hugo Chavez.

“Fac această deplasare în Venezuela, la funeraliile fostului preşedinte Hugo Chavez, întrucât am considerat că este un mare lider al stângii contemporane. Toţi cei care sprijină aceste valori trebuie să marcheze astfel de momente prin prezenţa alături de cei îndoliaţi”, a afirmat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citește și Dumitru Buzatu (PSD): Protestatarii visează revoluție, nu au niciun țel precis

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele