VIDEO Un înalt ierarh a interzis într-o biserică accesul în altar al enoriașilor după eșecul referendumului: “E doliu!”

0

Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Vincențiu Grifoni, nu le-a permis enoriașilor din satul Păltiniș, județul Ialomița, să intre în altar, când s-a sfințit biserica, spunându-le că e „perioadă de doliu și suferință”, oamenii aflând, ulterior, că doliul se referă la invalidarea referendumului.

La finalul slujbei de sfinție a bisericii din satul ialomițean Păltiniș, episcopul Sloboziei și Călărașilor, Vincențiu Grifoni, le-a spus oamenilor veniți pentru a itnra în altar, că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece e o perioadă de „doliu și de suferință”.

„Să vindecăm această rană. Această rană dureroasă a așezământului, care e Sfânta Biserică, având în vedere această perioadă de doliu și de suferință, de durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar, ci îl vom lăuda pe Dumnezeu din fața Catapetesmei. Fiind o perioadă de doliu, nu se intră în Sfântul Altar”, a spus episcopul în fața enoriașilor.

Aceștia au aflat, ulterior, că perioada de doliu se referă la faptul că referendumul a fost invalidat.

„Asta era problema, că nu a fost lumea la vot, la referendum. Credeam că a murit vreun părinte al lor și de-aia trebuie să ținem doliu la biserică. Să le fie rușine”, a spus un localnic nemulțumit.

Biserica din satul Păltiniș, județul Ialomița, a fost restaurată din banii enoriașilor, iar slujba de sfințire, când și femeile au voie să intre în Altar, a avut loc miercuri.

Citește și Tudorel Toader a revenit pe lista neagră! Situație extrem de tensionată în Guvern după raportul Comisiei de la Veneția

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele