Viessmann – furnizorul tău de soluţii pentru încălzire şi refrigerare

0
- Reclama -

Grupul Viessmann, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de sisteme de încălzire şi refrigerare, oferă o gamă completă de soluţii şi pentru aplicaţiile industriale.

Soluţiile, eficiente din punct de vedere energetic, foarte sigure şi cu o contribuţie importantă la reducerea costurilor de operare şi a emisiilor de dioxid de carbon, aduc importante avantaje competitive şi fac ca Viessmann să fie un brand foarte apreciat în domeniu.

Grupul Viessmann dezvoltă şi implementează concepte bazate pe o analiză de ansamblu a sistemului de producere a energiei, de aprovizionare şi consum, fiind capabil să ofere servicii cuprinzătoare de proiectare, punere în funcţiune şi consultanţa la deservire.

Echipamentele industriale Viessmann asigură productia economică a aburului tehnologic la debite de până la 120 de tone pe oră şi energie termică până la 120 MW, folosind surse relevante de energie –  combustibili fosili, biomasă, căldură de la sol, din apa pânzei freatice sau din aerul exterior, căldura reziduală rezultată din procesele industriale.

Alimentarea economică cu abur tehnologic şi agent termic poate fi făcută cu ajutorul cazanelor cu abur, cazanelor cu apă fierbinte şi a cazanelor recuperatoare.

Producerea economică şi fără emisii a aburului cât şi funcţionarea sigură şi disponibilitatea sistemelor sunt cerinţele esenţiale pentru sistemele de încălzire ale unităţilor de producţie şi industriale. Întrucât pentru centralele termice industriale trebuie să fie identificate nevoile individuale, Viessmann pune în aplicare soluţii de sistem personalizate care permit producerea economică şi durabilă a aburului tehnologic sau a agentului termic.

- Reclama -

Sistemele de generare a aburului de înaltă presiune au domeniul de aplicare în producţia de abur saturat sau de abur supraîncălzit. Viessmann, cu gama de cazane de aburi de înaltă presiune Vitomax, acoperă  aproape orice cerere de energie de la domeniul de putere medie până la cel de mare putere.

De ce cazanele Vitomax?

Cazanul generator de abur tehnologic Vitomax 200-HS –  este utilizat cu succes în industria materialelor de constructii, alimentară, textilă, a băuturilor – atât la construcţii noi, cât şi la modernizări. Cazanul cu trei căi de circulaţie a gazelor este eficient şi ecologic pe întreaga gamă de puteri.

Mai mult, menţinerea unei temperaturi constante în zona de ardere sprijină formarea stabilă a flăcării şi reduce emisiile de NOx. Nu este necesară o căptuşeală din zidărie refractară deoarece deviaţia din spate de pe calea de evacuare a gazelor este în întregime răcită cu apă. Astfel, căldura generată este folosită eficient pentru producerea aburului.

Cerinţele esenţiale pentru sistemele de încălzire ale clădirilor rezidenţiale mari sunt generarea economică a căldurii, fără emisii poluante şi o funcţionare sigură şi fiabilă a sistemelor.  Acest lucru necesită o consultanţă competentă, o ofertă de servicii cuprinzătoare şi sisteme de căldură care să întrunească aceste calităţi.

Cazanele de apă fierbinte Viessmann sunt printre cele mai bune soluţii pentru a satisface cerinţele individuale ale clienţilor într-o gamă largă de domenii de aplicare.

Vitomax 300-HW este un cazan de apă fierbinte de înaltă presiune cu funcţionare pe combustibil lichid sau gazos, pentru temperaturi pe tur de până la 210 °C, aprobat conform Directivei aparatelor sub presiune 97/23/CE. Forma optimă a tubului de flacără permite funcţionarea cu emisii reduse la sarcină maximă şi în funcţionarea continuă.

Vezi: Încălzire cu centrale termice Viessmann pentru zonele fără reţea de gaze

Ca toate cazanele din seria sa, Vitomax 300-HW are un număr mare de deschideri de vizitare şi de inspecţie, îndeplinind astfel toate cerinţele pentru intervale mai lungi de inspecţie. Uşile cazanului sunt uşor de deschis facilitând astfel întreţinerea şi curăţarea. Componentele sale, cum ar fi armăturile de gaz sau arzătoarele, nu trebuie demontate, contribuind astfel la cheltuieli de exploatare mai mici.

Cazanele recuperatoare reprezintă soluţia modernă şi ecologică pentru producerea de abur şi apă fierbinte oferind un potenţial enorm de economisire de energie, deoarece aerul fierbinte evacuat sau gazele reziduale ale altor procese tehnologice pot fi astfel exploatate energetic.

Totodată, acest lucru economiseşte combustibilii fosili şi reduce costurile de operare. Astfel, se rezolvă o problemă de mediu importantă, pentru că practic face să dispară fumul care este evacuat pe coşurile industriale.

VITOMAX 200-RW /VITOMAX 200-RS sunt două exemple de cazane de recuperare care produc apă fierbinte /abur folosind gazele reziduale din procesele de ardere sau aerul fierbinte evacuat din diverse procese industriale. Fluxurile fierbinţi de gaze arse rezultate din procesele de ardere sunt conduse în cazanul recuperator şi utilizate pentru generarea aburului şi a apei fierbinţi.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele