Viktor Orban vrea o nouă Comisie Europeană şi salută un proiect anti-UE

0
Viktor Orban
Viktor Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri că este nevoie de o nouă Comisie Europeană cu o nouă abordare în privinţa politicii de migraţie, relatează Reuters. El a subliniat, totodată, că zilele actualului executiv comunitar sunt „numărate“, mandatul său expirând anul viitor, în mai.

Orban, unul dintre cei mai puternici oponenţi ai politicii de migraţie a blocului comunitar, a declarat pentru postul public de radio că următoarea Comisie nu ar trebui să pedepsească ţările care îşi protejează graniţele de migranţi.

„Avem nevoie de o nouă Comisie, cu o nouă abordare“, a insistat el.

Mai mult, premierul ungar a afirmat că executivul comunitar ar trebui să-i pedepsească pe cei care au lăsat milioane de migranţi să vină în Europa, încălcând regulile europene în vigoare, însă nu a nominalizat niciun stat membru.

Pe de altă parte, Orban a salutat ideea lui Steve Bannon, fost strateg-şef al preşedintelui american Donald Trump, privind formarea unui grup anti-Uniunea Europeană – „The Movement“ („Mişcarea“).

Potrivit premierului de la Budapesta era timpul ca cineva din Statele Unite să vină în Europa pentru a răspândi gândirea conservatoare în locul valorilor liberale.

Bannon a declarat pentru Reuters că acest grup, cu sediul la Bruxelles, are ca obiectiv să crească prezenţa anti-UE în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor.

Totodată, el a afirmat că acest grup ar putea avea şase sau şapte lideri din Italia şi Europa Centrală.

Citește și Viktor Orban: UE duce o politică primitivă faţă de Rusia

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele