Viorica Dăncilă: Nu i-am răspuns președintelui la telefon, eram la Simfonia Lalelelor

0

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru  mutarea efectivă a ambasadei din Isreal, de la Tel Aviv, la Ierusalim, anunţat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, vineri, că acest document a fost clasificat de Ministerul de Externe și a precizat că vor fi purtate discuții cu mai multe instituții ale statului, inclusiv cu președinția.

 Vineri, președinția a publicat un comunicat în care afirmă că Iohannis nu a fost consultat sau informat în prealabil în legătură cu mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Contactată telefonic de președintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă nu a răspuns apelurilor. Premierul s-a scuzat spunând că se afla la Simfonia Lalelelor și nu a auzit telefonul.

„N-am să vorbesc despre o discuție privată cu domnul președinte, dacă domnul președinte vrea să vă spună, asta este altceva, dar pot să confirm că am avut o discuție. Inițial nu am răspuns, eram la Simfonia Lalelelor. Nu am avut telefonul, nu am văzut apelul, nu am știut de această discuție, dar apoi am sunat și am discutat cu dumnealui, ceea ce mi s-a părut un lucru de normalitate”, a declarat premierul Dăncilă.

Citeşte şi Iohannis, după declarația de joi seară a lui Dragnea: ”Relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional”

 

“Voi discuta cu președintele după adoptarea acestui memorandum. Eu cred că Ministerul de Externe și-a asumat acest lucru și dicusțuile le vom purta pe urmă. Acest memorandum există și vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte. Ministerul de Externe a considerat că acest document trebuie să fie clasificat și așa rămâne” a mai spus premierul României.

Întrebată cum se face că Liviu Dragnea ştia de el dacă este clasficat, Viorica Dăncilă a spus că:

S-a știut despre acest document, am vazut că a apărut, deci acest document era deja cunoscut.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele