Viorica Dăncilă rezolvă problema inundațiilor printr-un sistem de irigații

0
- Reclama -

Răspuns halucinant oferit de premierul României la Antena 3. Întrebată de Mihai Gâdea dacă a vorbit cu ministrul agriculturii, Petre Daea, despre indundațiile din ultima perioadă și felul în care ele afecteză recolta României, Viorica Dăncilă dă un răspuns haluncinant, dând de înțeles că inundațiile s-ar combate cu ajutorul sistemului de irigații.

Dialogul complet dintre Gâdea și Dăncilă:

Mihai Gâdea: Ați vorbit cumva cu domnul ministru, toată vremea foarte proastă de vara asta, ploi, inundații, se anunță un an agricol profund afectat?

Viorica Dăncilă: Am vorbit cu domnul ministru al Agriculturii. Sunt culturi afectate, am vorbit la Bruxelles să vedem cum putem să obținem fonduri pentru a putea să-i ajutăm pe fermierii care au culturile afectate. Pentru că vedem aici (pe slide-uri – n.red.) programul de irigații, e un program foarte important pentru România, așa cum știți în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane de hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.

- Reclama -

Citește și Dacian Cioloș și Anca Dragu fac zob bilanțul lui Dăncilă: S-au folosit cifre false ca să fie coafată realitatea

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele