Viorica Dăncilă rezolvă problema inundațiilor printr-un sistem de irigații

0

Răspuns halucinant oferit de premierul României la Antena 3. Întrebată de Mihai Gâdea dacă a vorbit cu ministrul agriculturii, Petre Daea, despre indundațiile din ultima perioadă și felul în care ele afecteză recolta României, Viorica Dăncilă dă un răspuns haluncinant, dând de înțeles că inundațiile s-ar combate cu ajutorul sistemului de irigații.

Dialogul complet dintre Gâdea și Dăncilă:

Mihai Gâdea: Ați vorbit cumva cu domnul ministru, toată vremea foarte proastă de vara asta, ploi, inundații, se anunță un an agricol profund afectat?

Viorica Dăncilă: Am vorbit cu domnul ministru al Agriculturii. Sunt culturi afectate, am vorbit la Bruxelles să vedem cum putem să obținem fonduri pentru a putea să-i ajutăm pe fermierii care au culturile afectate. Pentru că vedem aici (pe slide-uri – n.red.) programul de irigații, e un program foarte important pentru România, așa cum știți în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane de hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.

Citește și Dacian Cioloș și Anca Dragu fac zob bilanțul lui Dăncilă: S-au folosit cifre false ca să fie coafată realitatea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele