Virgil Popescu: Economia are o contracţie de 30-40%

0
Virgil Popescu
Virgil Popescu
- Reclama -

Economia are o contracţie cuprinsă între 30 şi 40%, în condițiile în care vârful epidemiei de coronavirus nu a fost încă atins, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Suntem, evident că suntem afectaţi, chiar foarte afectaţi. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracţie deja între 30 şi 40% şi încă nu ştiu dacă am ajuns – după estimările mele cel puţin, în perioada imediat după Paşte am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei”, a spus Virgil Popescu la Radio România Actualităţi, potrivit Agerpres.

Domeniile cel mai grav afectate de pandemie sunt turismul, HoReCa, transporturile, precum şi industria auto, care a fost oprită

„Uşor, uşor, industria auto se pare că îşi revine. Este un lucru îmbucurător. Am primit semnale şi din teritoriu, de la industria auto de pe orizontală, de la componente, că se iau în calcul scenarii de pornire. Un mare producător din România, începând de astăzi, 13 aprilie, în Târgu Jiu, în Caransebeş şi în Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto. Am informaţii, inclusiv de la Dacia, că se pregătesc ca începând cu data de 21 să înceapă uşor producţia în zona de motoare şi cu mai puţini salariaţi, dar să înceapă producţia, ca şi companiile de care v-am spus înainte, dar în continuare avem domenii care sunt lovite. Industria serviciilor – gândiţi-vă că toate companiile, toate întreprinderile mici şi mijlocii care au fost lovite direct de coronavirus şi închise prin ordonanţele militare, practic ele sunt în momentul de faţă fără activitate”, a mai spus Virgil Popescu.

Citește și:Virgil Popescu: 4-5 echipe lucrează pentru a produce ventilatoare în România

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele