Vista Bank a cumpărat Credit Agricole România

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale

0
- Reclama -

Vista Bank anunţă încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România, achiziţia fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al acestui an, după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei.

 

După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

Vezi și Credit sindicalizat de 427 milioane lei pentru Grupul Carmistin

„Achiziţia Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Credit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie”, a declarat Stavros Lekkakos, preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank.

PWC şi David & Baias au acordat consultanţă financiară şi juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanţă financiară pentru anumite aspecte.

- Reclama -

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali. Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Vista Bank s-a numit anterior Marfin Bank.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele