Vlad Voiculescu rămâne în USR dacă Dacian Cioloș reface PLUS

1
ciolos voiculescu
- Reclama -

Vlad Voiculescu a transmis într-un mesaj intern pentru filiala din Capitală că nu are de gând să îl urmeze pe Dacian Cioloș dacă acesta ar urma să rupă partidul.

 

Fostul ministru al Sănătății și lider al USR București spune că este „tulburat” de vestea plecării lui Dacian Cioloș și a mai multor membri PLUS dar subliniază că „sunt și rămân prietenii noștri”. Mai departe, acesta subliniază că membrii filialei din București nu intenționează să demisioneze alături de Dacian Cioloș.

Mesajul integral al lui Vlad Voiculescu de pe grupul intern al USR:

„Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburați de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.

- Reclama -

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare.

Vezi și Vlad Voiculescu, atac la Rafila

Pentru noi însă, membrii USR București, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate față de bucureșteni. Să nu uităm:

175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale!

La București am reușit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală și în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea inițială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS;

Responsabilitățile asumate de noi, aici în filiala București, trebuie duse până la capăt, așa cum am promis celor cărora le-am cerut încrederea.

Responsabilitatea noastră este de asemenea față de români și de noi înșine, de misiunea asumată de a schimba în bine țara asta. Ultimii ani ne-au arătat trei lucruri:

Doar uniți – alături de cei din Piața Victoriei, de societatea civilă și de toți cei care se săturaseră de politica veche – putem reuși să câștigăm bătăliile importante;

Mergem înainte în primul rând prin forțe proprii, nu ne putem baza pe partidele devenite simple agenții de plasat pile și relații la stat decât circumstanțial și pe termen scurt;

Lupta este lungă și grea, iar neimplicarea și divizarea din ultimii 30 de ani nu pot fi reparate în câțiva ani de o mână de oameni. E nevoie de mulți Oameni care să lucreze împreună, cu integritate.

Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul.

Putem spune onest că partidul acesta este suma reușitelor și greșelilor noastre. Comune, în cea mai mare măsură. În acest moment, USR este însă și depozitarul speranțelor noastre și a milioane de oameni, a lecțiilor învățate în ultimii ani și casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăți ci pentru a schimba ceva.”

Citește și Drulă: o eventuală demisie a lui Dacian Cioloş din USR ar fi o chestiune lipsită de sens

Cioloș ar vrea să plece cu PLUS din USR

Fostul președinte Dacian Cioloș a avut săptămâna aceasta o întâlnire online cu mai mulți apropiați din partid pentru a decide dacă rămân în USR sau dacă fondează o nouă formațiune politică.

Printre cei care au participat la discuție se numără eurodeputații Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu și Alin Mituță.

Dacian Cioloș i-a chemat săptămâna trecută la Bruxelles pe mai mulți parlamentari USR proveniți din vechiul PLUS pentru a discuta despre viitorul lor politic, însă majoritatea nu vor să plece din USR, susțin sursele citate. Singurii parlamentari care sunt dispuși să-l urmeze pe Cioloș sunt Andrei Lupu și Ștefan Pălărie. Plus europarlamentarii Tudorache, Pîslaru, Mituță și Ramona Strugariu, toți loiali fostului premier tehnocrat.

În acest moment, părerile sunt împărțite printre susținătorii lui Cioloș. Unii spun că nu mai pot rămâne în USR atât timp cât team Barna (transformată în team Drulă) controlează partidul, prin urmare insistă pentru o nouă formațiune politică. Pe de altă parte, sunt multe voci care susțin că un nou partid politic n-ar face altceva decât să canibalizeze electoratul USR și, în final, ambele partide să aibă rezultate slabe la alegerile din 2024.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele