Vlasov, condamnat la 8 ani de închisoare, Ingrid Vlasov a scăpat

Vlasov a ”reușit” un prejudiciu total de 54.342.145, 20 lei, bani furați din conturile CCIR

0

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase, delapidare și fals în înscrisuri.

 

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României fusese condamnat inițial de către Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, în formă continuată (11 acte materiale), delapidare în formă continuată (17 acte materiale), şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (9 acte materiale).

Instanța a decis încetarea procesului pentru fiica lui Vlasov, Ingrid Vlasov, care primise anterior un an de închisoare cu suspendare.

”Legea Gorghiu” privind executarea la domiciliu a pedepselor de până în 7 ani diminuează rolul pedepsei și duce la creșterea infracțiunilor

Decizia instanței este definitivă.

DNA i-a trimis în judecată pe Mihail Vlasov şi pe fiica sa, Ingrid, dar şi pe soţul ei, Marian Nedelcu, în anul 2016, pentru fapte de corupţie. 

Vlasov, fostul șef al Camerei de Comerț, infectat cu COVID-19

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, abuzând de funcţia deţinută, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României cât şi S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acţionar majoritar.

DNA mai spune că Mihail Vlasov şi-a însuşit sume de bani din bugetul instituţiei, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziţia biroului de conducere/Fond la dispoziţia preşedintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe bază de dispoziţii de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.

„Acţionând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail şi celelalte persoane, prin actele şi faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerţ a României şi societăţii Romexpo, astfel: prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei”, mai a mai spus DNA, la acel moment.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele