Vodafone este 100% verde

0

Operatorul Vodafone România a anunţat că reţeaua sa este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile.

 

”Reţeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile. Începând cu 1 aprilie 2020, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat că toata energia electrică necesară operaţiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spaţii închiriate, provine din surse regenerabile”, a anunţat compania.

În plus, compania şi-a micşorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date.

“Grija faţă de Planetă este un pilon principal al strategiei Vodafone. În acest sens, ne-am asumat o serie de obiective ambiţioase şi am reuşit deja, într-un interval relativ scurt, să înregistrăm progrese majore. Utilizăm 100% energie verde pentru operaţiunile Vodafone din România, ne-am micşorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic şi multe altele. Într-o lume în care tehnologia joacă un rol atât de important şi volumul comunicaţiilor digitale creşte în fiecare an, generând o amprentă de carbon tot mai mare, este important să venim cu acţiuni concrete pentru a micşora impactul asupra mediului”, spune Cătălin Buliga, CTO Vodafone România.

Veniturile Vodafone România au scăzut cu 1,2% în trimestrul încheiat la 30 iunie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele