Volkswagen devine cel mai vândut brand de mașini electrice în România

0

Un sfert dintre clienții de mașini electrice din România au ales marca Volkswagen anul acesta. In primele 10 luni, au fost vândute în România 206 mașini electrice și hibrid plug-in Volkswagen, iar oficialii mărcii estimează până la finalul anului circa 300 unități vândute.

Marca va susține dezvoltarea infrastructurii electrice și va facilita instalarea de stații tip fast-charging (încărcare rapidă) în întreaga rețea de distribuitori locali pe parcursul anului viitor.

„Cererea de mașini electrice din România este din ce în ce mai mare. Ne dorim să fim cel mai important furnizor de mobilitate electrică din România, atât prin gama de modele electrice oferite, cât și prin infrastructura pe care dorim să o facilităm pentru clienții noștri prin intermediul rețelei de distribuitori”, declară Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Modelele 100% electrice comercializate de marcă sunt e-Golf și e-Up, iar cele hibrid plug-in sunt Golf GTE și Passat GTE.

Volkswagen se va dezvolta tot mai mult pe acest segment. În prima jumătate a anului viitor, marca va lansa în România prevânzările pentru unul dintre modelele din familia ID., iar până în anul 2025 grupul va avea în producție pentru fiecare model din portofoliu câte un echivalent pe segmentul electric.

Modelele din gama ID. realizate pe platforma MEB vor fi văzute la București în 2020.

Marca Volkswagen avansează în ofensiva sa electrică globală prin crearea capacității de producție necesare pentru a construi anual peste un milion de mașini electrice, până în anul 2025.

Cea mai mare și mai performantă fabrică de mașini electrice a grupului este în dezvoltare la Zwickau. În viitor, de pe liniile de producție de aici vor ieși peste 330.000 de mașini electrice pe an, mai mult decât din orice altă fabrică a Grupului Volkswagen.

Volkswagen este primul producător auto mondial de volume mari care transformă complet o fabrică de mașini cu motoare pe combustie internă într-o unitate de producție de autoturisme electrice. În acest moment, la fabrica din Zwickau sunt produse modelele Golf și Golf Estate. În mai puțin de un an, aici va demara producția ID., primul model electric Volkswagen realizat pe platforma MEB. Începând cu anul 2021, la Zwickau vor fi produse șase modele diferite pentru trei mărci ale grupului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele