Vor fi concedieri în urma grevei de la STB

0

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că probabil vor fi angajați concediați în urma grevei și a anunțat că va fi făcut un audit extern pentru a identifica toate pierderile și se vor lua măsuri pentru „recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat această grevă ilegală”.

 

„Respectul față de cetățean trebuie să primeze, nevoile orașului trebuie să primeze zi de zi. Conștientizarea faptului că împreună angajații STB trebuie să respectăm programul de transport și să ne îndeplinim serviciul față de bucureșteni e cel mai important lucru pentru reforma STB. De aici trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a afirmat Adrian Criț.

„Cu angajații STB care au revenit la locurile de muncă vom reforma transportul public, cu angajații STB care și-au reluat activitatea vom desfășura activitatea pentru oameni, nu împotriva lor. Cu cei care nu au respectat și au declanșat această grevă ilegală vom lua măsurile de rigoare, atât măsurile ce țin de regulamentul intern și probabil și cele penale”, a susținut directorul STB.

PSD, ”pompierul piroman” în cazul grevei de la STB

Întrebat câți angajați vor rămâne fără loc de muncă în urma grevei, Adrian Criț a afirmat: „E o procedură internă, în conformitate cu contractul colectiv de muncă, practic urmează niște notificări. (…) Probabil că o să fie angajați concediați, cu siguranță”.

În legătură cu pierderile societății în perioada grevei, de aproape un milion de euro pe zi, directorul STB a declarat: „Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile pe toată perioada grevei și vom lua măsurile pentru recuperarea daunelor de la cei care au declanșat această grevă ilegală”.

Acesta a precizat că toate abonamentele de transport ale cetățenilor vor fi prelungite cu numărul de zile în care nu au putut circula.

Criț a mai spus că cetățenii care se consideră păgubiți pot să se îndrepte în justiție către cei care nu au prestat activitatea de transport.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele