Vosganian vrea creștere economică și investiții în infrastructură

0

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, propune ca 2020 să fie anul investiţiilor în infrastructură, argumentând că România nu trebuie să-şi încetinească creşterea economică.

 

Cu un discurs radical schimbat, Vosganian uită de lupta sa cu “sistemul” în sprijinul politicienilor penali și propune investiții și creștere economică în plină criză. Totuși, ar trebui să fie conștient că în cei aproape 3 ani în care ALDE a fost la guvernare alături de PSD-ul infractorului Liviu Dragnea, România nu a dezvoltat aproape nimic, nici măcar spitalele regionale care ar fi fost acum de mare folos!

Vezi aici pagina politicianului ALDE

Decupat de coronavirus, Vosganian scrie pe Facebook

„Chiar şi în aceste condiţii dificile, generate de pandemia de coronavirus, România nu trebuie să-şi încetinească creşterea economica. Dacă aş fi pentru cinci minute prim-ministru, aş proclama anul 2020 anul investiţiilor în infrastructura. Activitatea din construcţii, mai ales în ce priveşte investiţiile publice, prezintă în contextul epidemiei, câteva avantaje: angajaţii nu stau prea aproape unii de alţii, nu intra în contact cu clienţii, nu există pieţe de desfacere pe care frontierele sau izolarea să le restrângă şi este o bună cale de a absorbi forţa de muncă reîntoarsă din strainătate”, a scris Vosganian sâmbătă pe Facebook.

Potrivit deputatului ALDE, derogarea de la limitarea deficitului bugetar, pe care a anunţat-o preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyden, „creează o oportunitate pe care nu trebuie s-o ratăm în ce priveşte finanţarea investiţiilor din infrastructură”.

Vosganian: Decizia privind majorarea deficitului bugetar trebuie luată după consultarea partidelor

„Să facem astfel încât anul 2020 să nu rămână în amintire doar ca anul epidemiei, ci şi ca cel al lansării unor proiecte ambiţioase de infrastructură, cu atât mai mult cu cât există resurse pentru a le finanţa”, a adăugat Vosganian.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele