Warner Bros nu mai vrea să difuzeze filmul Batgirl, regizorii sunt stupefiați

0

Cei doi regizori belgieni care au regizat filmul Batgirl s-au declarat miercuri „stupefiați” de decizia studioului de a nu mai lansa filmul, aproape finalizat, în ciuda unui buget de 90 de milioane de dolari, potrivit BFM TV.

Warner Bros Discovery a ales să anuleze lansarea filmului în cinematografe sau pe platforma de streaming HBO Max, unde urma să fie disponibil în Statele Unite.

„Încă nu ne vine să credem”

Adaptând aventurile personajului din DC Comics, filmul a avut-o în rolul principal pe Leslie Grace, alături de Michael Keaton, care a îmbrăcat din nou costumul mitic al lui Batman.

„Suntem întristați și stupefiați de această veste. Încă nu ne vine să credem”, au spus Adil El Arbi și Bilall Fallah pe Instagram.

„În calitate de regizori, este esențial ca munca noastră să fie prezentată publicului și, chiar dacă filmul era departe de a fi terminat, ne-am fi dorit ca fanii din întreaga lume să îl poată vedea și înțelege”, au adăugat cei doi belgieni.

O mare parte din munca de post-producție – etapa în care, de exemplu, se adaugă efecte speciale – era deja finalizată.

Într-o declarație pe contul său de Instagram, miercuri seară, Leslie Grace (Where We Come From), a spus că este „mândră de dragostea, munca și determinarea pe care toată incredibila noastră distribuție și echipa neobosită le-au pus în acest film timp de șapte luni în Scoția”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Leslie Grace (@lesliegrace)

Victimă a unei schimbări de strategie

În mesajul lor, regizorii, printre ale căror filme se și Bad Boys for Life, au adus un omagiu sincer „actorilor fantastici” din film.

„Oricum, ca mari fani ai lui Batman încă de când eram copii, a fost un privilegiu și o onoare să facem parte din (DC Cinematic Universe), chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Batgirl pentru totdeauna”, au concluzionat aceștia.

Decizia studioului a uimit Hollywood-ul, unde cunoscătorii din industria cinematografică au declarat că o astfel de anulare este fără precedent pentru un film aproape finalizat – și care a costat atât de mulți bani.

Radio ImpulsBatgirl pare să fi fost victima colaterală a unei schimbări de strategie după fuziunea dintre Warner Bros și Discovery. Warner Bros plănuia să producă filme pentru lansarea directă pe platforma HBO Max.

Dar această alegere, justificată în parte de necesitatea de a ocoli cinematografele în plină pandemie Covid-19, nu a fost susținută în unanimitate, iar studiourile par să fi dat înapoi după fuziunea cu Discovery.

Batgirl ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care își strânge cureaua, dar nu suficient de spectaculos pentru marele ecran, ceea ce l-a condamnat la abandon, potrivit unor persoane din industrie, citate de revista Variety.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele