Wienerberger renunță la preluarea Brikston

0

 

Sub presiune, după ce Consiliul Concurenței a anunțat, în luna mai, că a inițiat o investigație privind tranzacția dintre Wienerberger și ADM Capital pentru producătorul de cărămizi Brikston, austrieci Wienerberger au anunțat că au renunțat la tranzacție.

Consiliul Concurenței și-a exprimat suspiciunea că preluarea ar putea conduce la o limitare a mediului concurențial și la creșterea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice. „

Compania renunță la planul de achiziție a Brikston și își retrage cererea de la Consiliul Concurenței”, spun oficialii Wienerberger.

Potrivit Consiliului Concurenței, tranzacția ar putea crea obstacole semnificative în calea concurenței efective prin crearea unei poziții dominante pe piața producției și comercializării de cărămizi și blocuri de ceramică în România.

În condițiile în care tranzacția a fost abandonată, Wienerberger se va concentra asupra creșterii activității sale în România prin extinderea și consolidarea operațiunilor existente, potrivit directorului general al companiei, Heimo Scheuch.

Fondată în 1967, Brikston, fosta Ceramica Iași, are un portofoliu de produse care include mai mult de 40 de blocuri ceramice diferite pentru zidăria exterioară și interioară, precum și aplicații speciale, grădină și în afara casei. Cu mai mult de 200 de angajați, compania a înregistrat vânzări de 16 milioane de euro.

Grupul Wienerberger este prezent în România din 1998 și a achiziționat, în 2016, producția de cărămidă de la Buzău a Chemicals Search, deținută de omul de afaceri turc Omer Susli.

Sursa: Wienerberger renunță la preluarea Brikston

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele