Wizz Air a comandat aeronave Airbus A321XLR cu 239 de locuri

0

Wizz Air Holdings Plc a semnat pentru pentru achiziționarea a 20 de aeronave Airbus A321XLR. Comanda actuală va fi livrată pe parcursul a trei ani, începând cu anul 2023.

Varianta A321XLR va fi operată cu 239 de locuri, la fel ca și A321neo, pentru a asigura o omogenitate cu flota existentă a Wizz Air. Aeronavele XLR pot fi, de asemenea, utilizate în rețeaua existentă a Wizz Air cu aceeași eficiență. Finalizarea comenzii rămâne supusă aprobării de către acționarii Wizz Air, după caz.

„A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-și extinde și mai mult rețeaua și a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacția pasagerilor noștri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate și pe rute de 7-8 ore de zbor”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

„Economia inerentă a aeronavelor Airbus A321XLR va lărgi avantajul nostru competitiv pentru stimularea cererii de călătorii aeriene în Europa Centrală și de Est și în afara acesteia, reducând în același timp amprenta ecologică. Avioanele din familia A320neo sunt aeronave care schimbă regulile jocului, îmbunățind modelul de business low fare al companiei Wizz Air, dar și consolidează poziția de lider incontenstabil în Europa din punctul de vedere al costului.”

Wizz Air crește numărul de comenzi ferme la 276 de aeronave Airbus iar livrările sunt programate până în 2026.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 113 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 146 de destinaţii din 44 de ţări.

Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, Airbus A321 cu 230 și Airbus A321neo cu /230 239 de locuri.

Cititi si Wizz Air lansează o rută nouă de la Suceava către Munchen Memmingen

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele