WTA a scos China din circuit

1
Tenis

Şeful WTA, Steve Simon, a anunţat că forul pe care îl conduce nu va organiza turnee în China în acest an, ca urmare a cazului Peng Shuai.

 

În urma dispariţiei jucătoarei chineze Peng Shuai timp de mai multe săptămâni, anul trecut, după ce a acuzat un lider chinez că a agresat-o sexual, WTA a eliminat din calendarul său turneele din China. Steve Simon, CEO WTA, a declarat că nici în acest an nu vor avea loc turnee în China.

„Rămânem hotărâţi să găsim o soluţie (n.r. – în cazul Shuai Peng ). O soluţie cu care noi, Peng şi guvernul chinez să ne simţim confortabil. Nu avem nicio intenţie de a ne îndepărta de China. Ne-am suspendat deocamdată operaţiunile acolo şi vom continua să facem acest lucru până când vom ajunge la o soluţie”, a declarat Simon la Tennis Podcast, potrivit lequipe.fr.

Steve Simon a mai spus că WTA nu a avut nicio comunicare recentă cu Peng, care nu a mai fost văzută de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie, unde şi-a făcut apariţia la câteva evenimente. La Jocurile Olimpice, jucătoarea chineză a negat că ar fi făcut vreo acuzaţie de agresiune sexuală, probabil sub presiunea guvernului chinez. WTA a cerut o anchetă oficială şi o oportunitate de a se întâlni cu Peng Shuai în privat.

SUA anunță că Ucraina a primit avioane de luptă rusești

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele