Zi excelentă pentru presa liberă: Ramona Mănescu a pierdut procesul cu RISE Project

0
Ramona Mănescu

Curtea de Apel București a admis joi, 9 iunie, recursul formulat de RISE Project împotriva hotărârilor pronunțate anterior în procesul pe care Ramona Mănescu l-a intentat redacției cu trei ani în urmă.

 

Anterior, magistrații au hotărât să-i acorde lui Mănescu despăgubiri morale de 4.000 de euro, considerand ca articolele RISE – care arătau felul în care s-a îmbogățit cu peste 4 milioane de euro, nu sunt întemeiate pe suficiente probe care să arate că ea ar fi fost creierul respectivelor operațiuni.

Acum, sentințele dispuse împotriva Rise Project de către Judecătoria Sectorului 3 în iulie 2020 și în martie 2021 de către Tribunalul București au fost anulate joi, 9 iunie 2022, la Curtea de Apel București.

Vezi și Eurodeputatul Ramona Mănescu este proprietara unui loc de casă în cartierul Cotroceni. Nu apare în declarația sa de avere

„Nu cunoaștem, în acest moment, raționamentele pe care Curtea de Apel le-a avut în vedere, atunci când a decis să întoarcă, în mod radical, verdictele anterioare ale justiției, ci doar faptul în sine. Motivarea hotărârii Curții urmează să fie redactată.

Principala consecință a acestei decizii – exprimată, deocamdată, doar telegrafic – este că Ramona Mănescu va fi obligată să ne restituie cei aproximativ 8.000 de euro, pe care îi obținuse de la noi, urmare a sentințelor precedente. La acești bani, se vor adăuga și cheltuielile noastre de judecată, efectuate în faza de apel și în cea de recurs a procesului, în sumă de 18.000 de lei”, a transmis Rise Project într-o actualizare la investigația inițială.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele