„Zidul de gheață” de sub centrala nucleară de la Fukushima s-a topit parțial

0
fucushima centrala nucleara dezafectata
Fukushima

Un „zid de gheață” amplasat în pământ pentru a opri infiltrarea pânzei freatice în centrala nucleară de la Fukushima s-a topit parțial, scrie Reuters. Compania care administrează centrala va începe lucrări de consolidare a zidului.

 

Tepco, compania care administrează centrala de la Fukushima, intenționează să consolideze zidul în decembrie și ia în calcul și alte măsuri.

„Zidul de gheață” a fost construit pentru a preveni pătrunderea apei din pânza freatică în centrala nucleară de la Fukushima, ceea ce a dus la apariția unor mari cantități de apă contaminată, care a fost stocată de Tepco în rezervoare.

Vezi și Şase ani de la accidentul nuclear de la Fukushima

Japonia plănuiește să să elibereze mai mult de un milion de tone de apă în mare, după ce o tratează. Apa conține tritiu, un izotop radioactiv al hidrogenului, element care nu poate fi eliminat.

zidul gheata fukushima
zidul de gheață ,Fukushima

Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei Tepco, „zidul de gheață” nu este un bloc de gheață propriu-zis. Compania a apelat la o tehnică specială de a îngheța pământul în adâncime, formând astfel o barieră împrejurul centralei de la Fukushima, care nu poate fi penetrată de apa din pânza freatică.

„Zidul” care înconjoară centrala are o lungime de 1.500 de metri, iar volumul de pământ înghețat este 70.000 de metri cubi.

Vezi și SHARP KC-G40EUW,  ajutorul tău după efortul depus la sală

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele