Ziua Mondială de prevenire a abuzului şi violenţei împotriva copiilor

1
- Reclama -

Abuzul şi violenţa împotriva copiilor reprezintă o realitate dură a zilelor noastre. Fie că este fizic, sexual sau emoţional, abuzul lasă urme adânci şi afectează grav dezvoltarea copilului.

 

Ziua Mondială de Luptă pentru Prevenţia Abuzului şi Violenţei asupra Copiilor se sărbătoreşte anual pe 19 noiembrie, în încercarea de a spori conştientizarea acestei probleme acute şi de a mobiliza instituţiile, organizaţiile şi populaţia spre prevenirea şi rezolvarea cazurilor de abuz.

În perioada 1-19 noiembrie 2021, în cadrul centrelor rezidenţiale din structura DGASPC Sibiu, s-a desfăşurat Campania 19 zile de activism „Prevenirea abuzului şi violenţei împotriva copiilor şi tinerilor” care a avut drept scop mobilizarea şi încurajarea activităţilor pe teme referitoare la o mai bună prevenire a fenomenului de abuz.

Alături de specialiştii din cadrul centrelor (psihologi, asistenţi sociali, asistenţi medicali), copiii au realizat o serie de mesaje anti-violenţă şi au vizionat filme şi clipuri cu mesaje anti-violenţă.

- Reclama -

Zeci de magazine amendate de ANPC pentru minciuni de Black Friday

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele