1.300 de arestări în Rusia

0
cetateni rusi rusia moscova manifestatii

În total, 1.332 de persoane au fost arestate în Rusia, la manifestaţii improvizate împotriva mobilizării parţiale în Războiul rus din Ucraina, anunţată miercuri de către preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit ONG-ului OVD-Info.

 

Potrivit OVD-Info, o organizaţie specializată în numărarea arestărilor, mobilizări au avut loc miercuri în 38 de oraşe din Rusia.

Acestea sunt cele mai importante proteste din Rusia de la cele care au avut loc după anunţarea invaziei Ucrainei de către Putin, în la sfârşitul lui februarie.

Jurnalişti AFP au văzut, la Moscova, cel puţin 50 de arestări pe una dintre principalele artere ale capitalei ruse.

La Sankt Petersburg, al doilea cel mai important rus, un autobuz plin cu persoane arestate a fost luat de poliţie din centrul oraşului.Manifestanţii au scandat ”Nu războiului!” şi ”Fără mobilizare!”. ”Tuturor le este frică. Eu sunt pentru pace şi nu vreau să trag. Dar este foarte periculos să ieşim acum. Altfel ar fi fost foarte mulţi oameni”, a declarat la Sankt Petersburg un manifestant, Vasili Fedorov, un student care afişa o emblemă pacifistă pe piept.

Putin a reușit să reaprindă conflictul armat dintre Armenia și Azerbaijan

Ministerul rus de Interne a anunţat miercuri seara, citat de agenţia rusă de presă Interfax, că a reprimat ”tentative de organizare a unor adunări neautorizate”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele