150 de militari, la ceremonia de 1 decembrie de la Arcul de Triumf

1

Un număr de 150 de militari vor participa marţea viitoare, de la ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns organizată cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, anunţă Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

 

Evenimentul nu va fi deschis publicului. Va fi ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune, mai transmite MApN.

„Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. (…) Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns. Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie”, arată MApN, într-un comunicat de presă.

Cristian Adomniței, fost ministrul al Educației (PNL), condamnat 3 ani și 2 luni de închisoare

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele