200.000 de euro, plimbarea condamnatului Zgabercea și a Doinei Gradea la Eurovision

0
- Reclama -

Deși a început să acumuleze, din nou datorii, televiziunea publică a cheltuit 200.000 de euro pentru trimiterea unei mega-delegații la concursul Eurovision de la Lisabona.

Controversata șefă a TVR, Doina Gradea – notorie pentru faptul că a spus despre o subalternă că are `cap de porc` – a făcut parte din delegație, pentru `a face galerie`.

Președintele comisiei de cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, a prezentat în ședința de marți a comisie decontul deplasării delegației TVR la Lisabona: 150.000 de euro taxa de participare și 50.000 de euro costul delegației. „La Lisabona, s-au deplasat 24 de persoane, dintre care doar 6 erau membrii formaţiei care a concurat la Eurovision. Optsprezece, în frunte cu doamna Gradea, au fost membri ai staff-ului”, a declarat Gigel Știrbu.

După condamnare, s-a relaxat la Lisabona

 

- Reclama -

Delegaţia televiziunii publice a fost formată din: Doina Gradea – preşedinte-director geenral, Cristian Zgabercea – manager de proiect, Cătălin Căţoiu – producător etapa internaţională, Cristian Georgescu – gestionarea eficientă a cheltuielilor, Iuliana Marciuc – şef de delegaţie, Smaranda Vornicu – comunicare, Cristian Acatrinei – comunicare, Gabriel Scîrlet – regizor muzical, Ana Maria Mindu – asistent-şef de delegaţie, Aurel Piţigoi – director de imagine, Petre Năstase – director artistic, Elena Ştirbescu – jurnalist pentru programul zilnic „Drumul spre Lisabona” şi alte ştiri sau participări la transmisii live până la sosirea echipei de la Ştiri (perioada 4-13 mai), Liana Damian – jurnalist pentru programul zilnic „Drumul spre Lisabona” şi alte ştiri sau participări la transmisii live până la sosirea echipei de al Ştiri (perioada 4-13 mai), Ioana Chiriţă – online & foto, Rodica Puca – stilist, Laura Fronoiu – jurnalist ştiri, Romeo Stancu – cameraman, Demeter Andras Istvan – director Casa de producţie (perioada 10-13 mai).

TVR a transmis că Gradea s-a dus la Eurovision ca să facă galerie românilor, scrie Tolo.ro.

Citeşte şi Dragoş Pătraru: „Doina Gradea mi-a propus să preiau conducerea Ştirilor TVR“

După cum se poate observa, din delegație a făcut parte Cristian Zgabercea. El a fost condamnat, la data de 4 mai 2018, în primă instanță la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Condamnarea lui Zgabercea vine într-un dosar mai amplu, al finanțării ilegale a unor fundații culturale, în care este vizat fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. La momentul condamnării, el era deja la Lisabona, unde a stat între 27 aprilie și 16 mai.

Deși postul public și-a plătit datoriile istorice cu ajutorul dat de Guvern, (peste 600 de milioane de lei), și în 2017 TVR a încheiat tot cu datorii: 87,2 milioane de lei (19 milioane de euro), arată raportul financiar pe 2017.

Sursa: Newsweek

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele