24 de ore de averse și descărcări electrice

0

Meteorologii anunţă că, de joi la prânz şi până vineri seară, sunt aşteptate averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, şi, izolat, căderi de grindină. Joi după-amiază, aceste fenomene vor afecta vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce vineri ele vor fi semnalate în est, sud-est, nord şi centru.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea emisă cu o zi în urmă, astfel că de joi, de la ora 12.00, până vineri, la ora 22.00, sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

“În intervalul menţionat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…40 l/mp”, arată ANM.

Citește și: PNL l-a luat la țintă pe Herjeu de la CNA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele