3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului Bahmut

1
Bahmut
Bahmut
- Reclama -

Pe măsură ce Kievul anunță că armatele criminalului Vladimir Putin pierd din ”viteză” la Bahmut, Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului din estul Ucrainei. Bahmut este totuși scena celor mai grele lupte de luni de zile între forţele ucrainene şi ruse care îşi dispută controlul localităţii, a informat joi şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de EFE.

 

Autorităţile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a convinge aceste persoane să evacueze localitatea care, înainte de 24 februarie 2022, când a început invazia rusă, avea 84.000 de locuitori, dar s-au lovit de „refuzul lor absolut” faţă de ideea părăsirii oraşului.

Vezi și Demență în studiourile TV Rusia 1 pe motiv că Zelenski a fost în Bahmut

Civilii rămaşi în oraş au în grijă un număr total de 32 de minori, care trăiesc permanent în adăposturi pentru a se proteja de lupte, a adăugat liderul militar al provinciei, într-o conferinţă de presă.

- Reclama -

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a estimat miercuri că numărul copiilor aflaţi încă în Bahmut este de 10.

Pe 7 martie, Kievul a ordonat evacuarea totală a populaţiei civile din Bahmut, unde la momentul respectiv erau mai puţin de 4.000 de civili, dar majoritatea au decis să rămână în oraşul lor, după cum relevă cifrele prezentate joi de Kirilenko.

Rusia controlează o parte din oraşul Bahmut, iar trupele sale de asalt conduse de mercenarii grupului Wagner continuă să încerce să cucerească partea din localitatea aflată încă sub controlul forţelor ucrainene, care în unele puncte au început să lanseze contraofensive.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele