Studio 20 oferă angajaților salarii ca în America

0

Tot mai mulți tineri din România aleg să plece în străinătate pentru a avea un loc de muncă mai bine plătit. Însă, cum să creştem economia dacă toţi angajaţii pleacă în alte ţări pentru că îşi doresc un trai decent? Ca o soluţie pentru această problemă majoră a României, Studio 20 a decis să crească salariul minim brut la 1000 de euro.

Măsură va fi luată începând cu 1 iunie şi de ea se vor bucura, într-o primă fază, angajații din echipa de suport şi management ale celor 4 sedii din Bucureşti. În funcţie de rezultate, politica va fi extinsă în toate locaţiile din România unde există francize Studio 20: București, Ploiești, Brașov, Pitești, Craiova, Galați, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea.

România, conform statisticilor, este una dintre ţările UE care oferă puţine şanse de angajare pentru studenţi şi absolvenţii de facultate. Cu o rată a şomajului, în rândul tinerilor, de 20,4%, tot mai mulți tineri apelează la joburi de nisă.

Salariul de 1000 euro înseamnă aproximativ 1250$, adică salariul minim pe care îl plătim angajaţilor noştri de la sediul din Statele Unite. Intrucât clienţii Studio 20 sunt în majoritate din SUA, considerăm că e normal ca echipa noastră să câstige cât un angajat de acolo. În cazul modelelor asta se întamplă dintotdeauna, nu există diferenţe de şanşe şi câstiguri între un model din România, SUA, Columbia sau orice altă ţara. Acum şi echipa care le susține va avea cel puțin venitul minim din Statele Unite, adica 7,25$ pe ora sau 1250$ pe lună”, declară Mugur Frunzetti, CEO Franciză Studio 20.

Această industrie nu se rezumă doar la activitatea de model. Creşterea salariului minim vizează angajații din echipa de suport: asistent manager, trainer, online support, profesoară de engleză, make-up artist, fotograf, editor video, asistent marketing, copywriter, designer, coordonator rețea, office manager, management.

Este şi un mod de a echilibra veniturile angajaţilor permanenţi cu ale modelelor, care sunt artişti independenţi, fără un program fix, dar care au venituri medii de 3000$ pe luna.

În acest moment, salariul minim brut în România este de 1900 de lei, aproape 3 ori mai mic față de salariul pe care eu îl primesc angajaţii de la Studio 20. E minunat să lucrezi într-o companie cu oameni tineri și dedicați, unde munceşti mult, dar eşti şi recompensat pe măsură”, spune Andra Chirnogeanu, PR executive Studio 20.

Citește și S-a deschis un nou studio de videochat în fostul sediu al Primăriei Bucureşti, din Regie

 „Mă gândeam să plec din țară, dar am găsit acest job. Pe lângă un loc de muncă, aici mi-am găsit prieteni. Am început acum 3 ani, cu un salariu net de 1.500 de lei si am avut creşteri permanente de salariu o data la 3-6 luni, raportat la performanţele şi implicarea mea. Am depăsit demult 1.000 de euro, dar mă bucur pentru colegii şi colegele mai noi din echipă, pentru că se pot focusa pe excelentă în munca lor, fară să işi mai facă griji pentru ziua de mâine”, adauga Robert Grigorescu, manager Studio 20 Bucuresti Victoriei.

 Despre Studio 20

Studio 20 este una dintre cele mai importante francize românești în ceea ce privește exportul.  Studio 20 deţine studiouri în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Arad, Timişoara, Cali şi Bogota (Columbia), Budapesta (Ungaria), Los Angeles (SUA). Studio 20 a primit numeroase premii la festivalurile internaționale din domeniu şi se poate lăuda cu sume fabuloase câstigate de modelele de top.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele