Aleșii locali ar putea beneficia de pensii speciale

0

Aleșii locali ar putea beneficia de pensii speciale, dacă amendamentul la proiectul de Cod Administrativ depus de deputatul PSD Simona Bucura Oprescu va fi promulgat.

“Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a depus un amendament la proiectul de Cod Administrativ, dezbătut în comisia specială parlamentară, care prevede introducerea de indemnizații speciale pentru limita de vârstă – pensii speciale – pentru primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene și vicepreședinți de Consilii Județene, potrivit documentului de lucru de la comisia specială care centralizează toate amendamentele depuse până la 20 mai. La rândul lor, Asociația Comunelor și Asociația Orașlor din România au câte o variantă de amendament în acest sens. “Nivelul redus al pensiilor pentru limită de vârstă de care beneficiază primarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene din România generează profunde inechități între pensiile primite de aceștia și pensiile primite de unii subordonați”, spune deputatul PSD, în motivarea amendamentului. Ea adăugă că modificarea a ținut cont de criticile Curții Constituționale, care a declarat în două rânduri ca fiind neconstituțional un proiect adoptat în 2016 privind pensiile speciale pentru aleșii locali”, anunţă Hotnews.

Citeşte şi Parlamentarilor nu le pasă de victimele violenței în familie. Programul ”Prima bătaie e ruptă din rai“, adoptat tacit în Senat

Nu mai departe de anul trecut, încă din vară, la doar câteva luni de la câştigarea alegerilor, parlamentarii votau în majoritate, pentru mărirea salariilor, ajungând de la 5.000 de lei la 13.000 de lei, unde mai punem încă o mărire cu 8% decisă anul acesta.

Deci, se pare, că pentru aleşi, economia într-adevăr duduie.

În același timp, guvernanții vor să naționalizeze Pilonul II de pensii, din cauza problemelor financiare.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele