Lovitură pentru conspiraționiști: “Nu trebuie forțate țările europene să accepte cote prestabilite de refugiați”

0

Majoritatea celor care răspândec zvonuri nefondate despre Geore Soros, promovează ideea faptului ca multimiliardarul ar coorodona din spate mișcările de migrație dinspre Orient spre Europa. Într-un discurs public recent, omul de afaceri George Soros a criticat anumite puncte slabe ale Uniunii Europene. Soros a făcut referire în discurs la Brexit, la politica de austeritate provocată de criza financiară care “a împiedicat dezvoltarea economică a Europei”și nu în ultimul rând la criza refugiaților. 

Uniunea Europeană se află într-o “criză existențială”, iar Brexitul este “foarte dăunător”, a spus marți miliardarul american de origine maghiară  George Soros într-un discurs public, scrie Financial Times.

Soros a adăugat că UE se confruntă cu trei probleme cheie: criza refugiaților, dezintegrarea teritorială ca urmare a Brexit și o politică de austeritate provocată de criza financiară  care “a împiedicat dezvoltarea economică a Europei”. “UE se află într-o criză existențială. Tot ce putea merge prost, a mers prost “, a spus Soros. În opinia sa, pentru a scăpa de criză ”UE trebuie să se reinventeze”.

Miliardarul a afirmat  de asemenea că abordarea crizei migrației europene “poate fi cel mai bun loc început”, dar a subliniat că nu trebuie forțate țările europene să accepte cote prestabilite de refugiați. El consideră că Procedura Dublin a pus “o povară nedreaptă” asupra Italiei și a altor țări mediteraneene, având “implicații politice dezastruoase”.

Citește și George Soros este mai capabil decât Liviu Dragnea!

În timp ce politicile de austeritate păreau să funcționeze, “dependența de austeritate”, a rănit în final euro și și acum agravează criza europeană, a mai declarat Soros, adaugând că ieșirea SUA din acordul nuclear încheiat cu Iranul și incertitudinea cu privire la tarifele vamale dăunează economiilor europene, în special Germaniei.

“Este posibil să ne îndreptăm spre o altă criză financiară majoră”, a delcarat spre final Soros, marți.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele