550 de mii de voturi în Diaspora la ora 17.00. A început și votul în America. Niciun vot pentru Dăncilă la Shanghai

0

Prezenţa la urne în străinătate în cadrul scrutinului prezidenţial a depăşit 500.000 de alegători. La 17:00, ora României votaseră în total în afara ţării 550.551 de alegători, la cele 835 de secţii, precum şi prin corespondenţă, conform platformei online a Biroului Electoral Central.

A treia zi de vot pentru românii din străinătate a început de câteva ore şi în Statele Unite. În secţiile de votare din Washington, D.C.; Cleveland, statul Ohio şi Charlotte, statul Carolina de Nord, au votat primii alegători, iar procesul electoral continuă şi se extinde pe măsură ce se deschid secţiile de votare în funcţie de fusul orar, precizează Ambasada României la Washington, pe pagina sa de Facebook.

Citește și UPDATE: A început votul în țară! Cum se desfășoară

Cetăţenii români din afara ţării îşi pot exercita dreptul de vot până la orele locale 21:00, cu posibilitate de prelungire dacă la ora închiderii la sediul secţiilor se vor afla alegători.

Procesul electoral din străinătate se va derula până luni, 11 noiembrie, la 07:00 ora României, când se vor închide secţiile de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada).

USR spune că Dăncilă a luat 0 voturi în Shanghai

”Sistemul nostru de numărare paralelă ne-a semnalat o posibilă eroare de introducere la secția din Shanghai: pentru candidatul Dăncilă erau raportate 0 voturi la închiderea urnelor. Am verificat după procedură cu delegatul de acolo și informația e corectă. Chiar niciun vot pentru Dăncilă la Shanghai”, a scris pe Facebook deputatul USR Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei electorale a lui Dan Barna.

Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, Dan Barna a câștigat categoric votul din Noua Zeelandă, prima țară în care s-a încheiat procesul electoral.

Citește și Barna a câştigat alegerile… în Noua Zeelandă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele