Premierul Cîțu a trimis Corpul de Control la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad

0
- Reclama -

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, că a cerut corpului de control să investigheze situația de la Apele Române Iași, unde o fostă chelneriță a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

 

Situația a fost dezvăluită de publicația Recorder.

Postarea lui Florin Cîțu:

În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

- Reclama -

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:

– fără penali în funcții publice;

– profesioniști;

– fără nepotisme;

– fără conflict de interese.

Simona Iancu / Petru Avram
Simona Iancu / Petru Avram

Un inginer din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator. ”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

Citește despre cele mai performante purificatoare de aer anti coronavirus

Cine conduce instituția: Petru Avram

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele